Alleviate Warehousing and Fulfillment Stress

Hoe samenwerken met een expert kan helpen bij logistieke hoofdpijn

Het is bijna voorjaarsvakantie in Noord-Amerika en hoewel veel gezinnen en stelletjes uitkijken naar reizen, eten, slapen in tenten en hotelkamers, springen in zwembaden en zandkastelen bouwen op stranden, wordt er achter de schermen zoveel gepland dat gaat om deze reizen mogelijk te maken! Alles, van het coördineren van maaltijden, uitrusting, transport, uitgaven, planning, timing en budgetten, moet worden gepland. Dit soort planning is een uitstekend voorbeeld van logistieke dienstverlening, die wordt gedefinieerd als “de organisatie van een complexe operatie waarbij veel mensen, faciliteiten of voorraden betrokken zijn”.

Hoewel het plannen van gezinsvakanties slechts een klein voorbeeld is, is het een geweldige metafoor voor een groter logistiek plaatje. Als je denkt dat mama en papa gestrest waren bij het plannen van die reis naar de gelukkigste plek op aarde, stel je dan eens voor hoe gestrest ze zouden zijn om honderdduizenden goederen in een land – of soms meerdere landen – op een bepaalde dag te vervoeren.

Deze verantwoordelijkheid wordt natuurlijk zelden door een enkele persoon in de verzendlogistiek op zich genomen. Als het om logistiek management gaat, is er een hele toeleveringsketen in het spel om dingen te laten werken die coördinatie en inspanningen van verschillende partijen vereisen om alles te krijgen waar het moet zijn. Dit is geen sinecure. De zwakte van een toeleveringsketen is zichtbaar in de naam: een keten met afzonderlijke schakels die een heel onderling verbonden web van operaties vormen. Het oude gezegde van alleen zo sterk zijn als de zwakste schakel is zowel cliché als waar.

Overal, van onbewerkte leveranciers tot last mile-levering, een pijnpunt in elke schakel van de toeleveringsketen kan leiden tot knelpunten, ontevreden klanten en omzetderving. Een belangrijke schakel in deze lange keten is het magazijn, een bedrijfstak die in Noord-Amerika een bloeiende heropleving doormaakt doordat bedrijven proberen hun ketens in te korten om dichter bij hun eindklanten te zijn.

In de logistieke dienstverlening kunnen magazijnen worden gezien als het hotel waar het gezin tijdens een lange reis verblijft om op te laden voordat ze op weg gaan naar de eindbestemming, of soms zelfs een ander hotel. Bijna alle bedrijven vertrouwen op opslagfaciliteiten en distributiecentra, en deze faciliteiten zijn een cruciale schakel in de keten, ongeacht de specificaties van de industrie.

Toegewijde sites en locaties met meerdere klanten

Stel je voor dat speciale sites als Airbnb’s zijn en sites voor meerdere klanten als een hotel. Dedicated warehousing- en fulfilmentlocaties zijn uitsluitend voor één bedrijf, terwijl multi-client magazijnlocaties gedeelde opslaglocaties zijn die ook door andere bedrijven worden gebruikt. Met opslaglocaties voor meerdere klanten verspreid over het hele land, biedt de mogelijkheid voor een enorme geografische dekking organisaties substantieel meer connectiviteit en mogelijkheden om te winkelen met vervoerderstarieven wanneer het tijd is om voorraad te verplaatsen.

Dus, wat gebeurt er als er een verkeerd geboekte hotelkamer is tijdens de familievakantie en er paniek ontstaat? Pappa en mamma worden gedwongen om te klauteren en een kwaliteitskamer te vinden met een vacature en er het beste van hopen. Hetzelfde kan gebeuren bij het vinden van opslagoplossingen. Het kan een unieke uitdaging zijn om opslagfaciliteiten van hoge kwaliteit te vinden die voldoen aan de specifieke behoeften van elke organisatie.

In het licht van voortdurende verstoringen en haperende communicatie is het belangrijk om een ​​betrouwbare opslagoplossing te hebben die de hiaten kan opvullen van wat er ontbreekt. Het uitbesteden van opslagbehoeften en verzenddiensten aan een externe logistieke dienstverlener (3PL) kan zorgen voor gemoedsrust met consistente en betrouwbare opslagopties.

Also Read:  WAREHOUSE MANAGEMENT - Global Trade Magazine

Logistieke dienstverleners bieden het kader om prioriteit te geven aan besparingsinitiatieven en procesverbeteringen te ontwikkelen door middel van diensten die verder gaan dan wat een bedrijf als solo-entiteit kan bereiken. Een geweldige 3PL-partner kan verladers een groot aantal magazijnlogistieke diensten bieden.

Sommige van deze diensten omvatten:

  • Just-in-time (JIT) orderafhandeling
  • Kwaliteitsscreening en bemonstering
  • Consolidatie van bestellingen
  • Toewijding vervoer
  • Inkomende en uitgaande logistiek
  • Cross-docking
  • Orderafhandeling en aanvulling
  • Productie ondersteuning

Het belang van geavanceerde technologie in de toeleveringsketen

Heb je ooit een papieren kaart gebruikt om te navigeren tijdens het reizen? Kaarten kunnen vervelend en moeilijk zijn, vooral wanneer u probeert een voertuig te besturen. De roadtrip in de voorjaarsvakantie zou aantoonbaar stressvoller zijn zonder het gebruik van moderne GPS-technologie, en hetzelfde geldt voor warehousing zonder geavanceerde technologieën en digitaliseringsmethoden.

Magazijnactiviteiten en orderafhandelingsprocessen zijn cruciaal om de eerste keer goed te doen om de schakel in toeleveringsketens sterk te houden en potentiële knelpunten te voorkomen. Warehousing is een complexe branche die de implementatie van complexe geavanceerde technologieën vereist die inzicht bieden in de huidige en toekomstige bedrijfsbehoeften. Het digitaliseren van het magazijn optimaliseert niet alleen de snelheid en nauwkeurigheid, maar biedt ook de zichtbaarheid die nodig is om in realtime nauwkeurige logistieke beslissingen te nemen. Technologie, data en digitalisering verminderen historische blinde vlekken in de toeleveringsketen om efficiëntie te stimuleren en bedrijven in staat te stellen zich te concentreren op wat het belangrijkst is: het behalen en overtreffen van hun doelen.

Het omarmen van snel evoluerende technologieën zoals een magazijnbeheersysteem (WMS) geïntegreerd met een transportbeheersysteem (TMS) zorgt voor zichtbaarheid, traceerbaarheid en aanpasbaarheid gedurende het hele logistieke proces. Met de juiste technologie kunnen datasilo’s worden geëlimineerd en getransformeerd in verteerbare datameren die bruikbare informatie bieden om te gebruiken en efficiënter te worden in de verzend- en verwerkingsprocessen. Het gebruik van geschikte technologie in magazijn- en uitvoeringsactiviteiten zorgt voor een soepele productstroom, dus in plaats van dat mama en papa zich druk maken over de gemiste afslag terwijl ze een papieren kaart lezen, worden de zorgen en het gedoe van navigeren verlicht door de omarming van technologie.

Als mama of papa in een reisbureau hadden geïnvesteerd, konden ze uiteindelijk ontspannen en genieten van de vakantie zonder zich zorgen te hoeven maken over een intensieve logistieke planning. Door samen te werken met een 3PL voor opslag- en uitvoeringsbehoeften, wordt de druk van logistieke diensten weggenomen. Maak gebruik van de expertise van deze partners om workflowprocessen te verbeteren en erachter te komen welke aspecten van de huidige activiteiten ontbreken, zodat deze kunnen worden aangepakt en opgelost.

Toegewijde en multi-client opslag- en uitvoeringslocaties, samen met geavanceerde technologie, zijn belangrijke hulpmiddelen om verladers in het hele land te accommoderen en optimale prestatiemethoden te bieden. Elimineer de voortdurende zorg om producten bij klanten te krijgen, ongeacht een B2B- of B2C-bedrijfsmodel, en focus op het verbeteren van het product zelf en de kern van de operatie.

David Bowers is de vice-president van Warehouse Operations voor TA-diensten. Met een achtergrond in engineering brengt Bowers methodische en systemische benaderingen voor het oplossen van problemen en het verbeteren van processen en heeft hij een sleutelrol gespeeld in zijn meer dan 25-jarige carrière in Operations.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *